Pinne i Rättvik

Ja, då har det sannerligen hänt saker!

I Torsdagseftermiddag packade jag bilen med burar, filtar, skålar, flimkamera, matsäck, kartbok, mina hundar samt glatt resesällskap vid namn Anna. Alltså allt man behöver för att ta sig till Rättvik på agilitytävling. Pga en mindre felkörning tog resan upp ca 3, 5 timmar och eftersom jag körde i ett svap hade både Anna och jag ruggiga "platt-arslen" när vi äntligen kom fram till vandrarhemmet vi skulle bo på under natten.

På fredag morgon var vi uppe vid sjutiden och packade ihop våran övernattningsgrejor och slängde i oss varsin yoghurt väl bevakade av överhungriga Nell (som inte får frukost innnan tävling för då springer hon snabbare...) innan vi begav oss till tävlingsplatsen. Billy hade fyra starter under dagen och Nell två.

Billy känndes stressad och lite stirrig i alla sina starter. Han hade svårt att ha 100% fokus på mig och inte allt annat, vilket avspeglades på banan. Han blev diskad i 3 av sina lopp, men slog till med ett riktigt bra lopp. En rivning gjortde dock att vi petades ner en del på resultatlistorna, med 19:de plats knep han av ca 75 starter.

Om Billy var ofokuserad på mig, var Nell motsatsen. Hon var helt 100% koncentrerad på mig, och hon var pigg! I första loppet blev hon 8:a med 5 fel (rivning) och en tid flera sekunder under referenstiden!!! Ännu bättre gick det i lopp två, där blev hon 7:a med noll fel och knep sin första Hopp-pinne. Jag höll på att sprängas av en massa lyckokänslor när resultatlistan kom upp. Min Nell - en pinne - ofattbart!

Efter en lång långfredag kom vi tillslut hem med ännu plattare asrlen än på uppresan tror jag - dessutom trötta!
Väl hemma vid 21-tiden välkomnade familjen mig med det glada beskedet att Magda fött 5 pigga valpar under dagen. Så nu är vi med småttingar igen!!

Idag, Lördag, har dagen gått åt till firande av Lindi Bindi som fyller 15 samt motionering av Nell och Billy.
Nu sitter jag och färdigställer det sista inför måndagens retriever ungdomsträff...

Imorgon blir det tiodig morgon, 06.00, för att sköta valpbajsmonster...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grattis!

2008-03-23 @ 17:08:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0