Lilla retrievermästerkapet

Äntligen och tillslut fick Billy och jag starta på jaktprov!

Lilla retrievermästerskapet gcik av stapeln i Norrköping. Jag&Billy, Mille&Berta och mamma&doris lämnade huset halv sju på morgonen. Vid åtta var det samling. Mille skulle strata bland de första och jag bland de sista. Redan vid åtta var det mycket varmt i skogen, som tur var fanns det mycket vatten där man kunde bada hundarna med jämna mellanrum.

När det var Mille&Bertas tur visade det sig att Berta glömt halva hjärnan hemma. De hon gjorde gjorde hon bra, men det hon inte gjorde gjorde hon inte alls! Tur att Mille inte är nån sån där tävlingsmänniska, hon bara skrattade.

Sedan var det väntan på schemat, och vad vi väntade. Vid fyra tiden på eftermiddagen var det äntligen vår tur. Billy kändes lugn och trygg. Jag var bara lite rädd att han inte skulle tagga till ordentligt, men det fanns inte så mycket att göra åt det i så fall ändå. Jag hade inte varit nervös alls innan, men samma sekund som jag tog domaren Christina Axlund i hand ökade pulsen till 110km/h.

Första momentet var två enkelmarkeringar på vatten. Den första var en and som hamnade lite in i en vass. Billy gick ut bra och simmade ut mot båten. Jag försökte ha is i magen och han rättade faktiskt till sig och plockade upp anden. Sedan gick han dock landvägen hem. Men då sa Christina att det inte var något hon brydde sig om. Nästa marering var en trut som han hämtade utan problem.

När han nästan var inne med markering två sköts ett skott. Sedan skulle man skicka hunden längs vattnet på en kort dirigering. Den hämntade Billy fint.

Nästa moment var transport upp till ett sök där fem vilt fanns ute. Billy sprang ju inte benan av sig precis, men han jobbade metodiskt och plockade in alla fem hyfsat snabbt.

Sedan vände gick man en kort sträcka och fick två enkelmarkeringar. Den första var en kråka och den andra en trut med dolt nedslag.

Jag var så nöjd med Billy. Speciellt med hans avlämningar som han fick gav i hand varenda gång. Att prestationen dessutom blev belönad med ett förstapris kändes ju bra. Nu vet jag att vi kan. Det finns på papper liksom!


Kommentarer
Postat av: lena,millie,ebba

GRATTIS !!!!

Jättekul att det blev ett 1:a pris.

Ni var så duktiga !!

Kram

2008-07-28 @ 09:08:30
URL: http://www.goldentjejenmillie.se
Postat av: Anna

Grattis till 1.a priset!

Kramar

Anna

2008-07-29 @ 06:48:28
URL: http://gyllene-vanner.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0